Monday, 10 October 2011

Monday, 10.10.11

hai, ape khabar awak? hope awak sihat, sebab saye pun sihat..
awak awak, arini saye start keje kat KPJ Seremban, alhamdulillah..suasane baru orang baru lab baru, dapat gak adapt dengan workload kat sane..walaupun banyak yg kene blaja balik, insyaAllah saye bole buat..hari2 datang kul 8.30am, balik kul 5pm..insyaAllah kalau xde pape masalah, da bole mule oncall mgu depan..just nak kene catch up sikit lg je..td 1st day, ade sorang brader da keje sane lame die bawk saye jalan2 kat sane, anis name die (bukan pompuan tau)..die bawak g sane sini r, kenalkan sane sini, port2 baek, makan katne, sume la..kenalkan ngan geng2 diorang..mgu ni ktorang plan nak main bowling, diorang ajak masuk team diorang..mgu depan ade futsal, kene beli kasut futsal da lepas ni..hehe, xpe la baru nak bernafas, alhamdulillah ade gak geng tunjuk.so, x kekok la sangat 1st day td..bos pun ok je..
lepas ni mungkin muke ade cam mamak sikit kut, pasal budak2 ni sume ajak lepak makan kat mamak lunch.haha, td x makan lunch pun, minum2 je..skrg ni jage section biochemistry, section yg paling susah n bz, mule2 pagi td kelam kabut gak la sebab x tau flow diorang keje kat sini camne..by lunch, da bole catch up la sikit2..mgu depan ade kursus, bos hantar..19hb 10 ni..mm, ape lg ek nak cete kat awak arini, mm sakit kepale eh awak? jangan pening, kalau penat keje 2 benti jap basuh muke minum air..
ok la, sok da selase da, xde monday blues lg da..keje elok2 k, gaji pun naik da kan.hehe tahniah..ape pun, wish u good luck for ur future n life k, have fun, be happy, and jangan lupekan saye k..hehe, ape pun..ill miss u a lot, as matter of fact, i miss u already today!! hehe ok la, enough for today..i know that u are the only 1 my audience, my follower, kat blog ni, so  what i do from now, i dedicate it all for u..assalammualaikum..


Monday, 19 September 2011

white lies = bohong sunat??


Everyone tells a white lie on occasion, it’s just a question of why.  Some white lies save relationships, some ease a hectic situation, and others buy us time.  The list could go on forever.  Stretching the truth is a natural component of human instinct because it’s the easy way out.  We all do it, so there is no reason to deny it.  Honestly, I think the world is probably a better place because of our white lies.
As long as we aren’t hurting others or breaking the law, these innocent lies can make life more pleasant.  They can absorb potential friction between our varying personalities and vacillating moods as we nudge into one another on the quest through our daily routine.  Most of these white lies only stretch an interpretation of what the truth actually is anyways.  Given our rigid optimism to each lead a tailored ideal life, white lies simply cushion us from ourselves.
Here’s my list of the 15 most common white lies and why we tell them:
  1. It wasn’t me! – Because some things just aren’t worth taking credit for.
  2. The table will be ready in 5 minutes. – Because it sounds a lot better than 15 minutes.
  3. Oh, yeah.  That makes sense. – Because option B involves admitting that I am clueless.
  4. Thank you so much!  I just love it! – Because telling someone that their gift sucked would make me look like an insensitive jerk.
  5. Yeah, you look great in that dress. – Because it’s better than being slapped.
  6. Oh, things would have been different if I was there! – Because I’m Superman and I can always make a difference… or at least that’s how I want others to perceive of me.
  7. No, officer… I have no idea how fast I was going. – Because claiming ignorance is sometimes better than admitting to insubordination.
  8. I’m 29. – Because 29 is like 20 years younger than 30.
  9. Yeah, I’ll start working on that ASAP! – Because telling you I have 10 things to do first would just irritate you.
  10. Yes, John was with me last night. – Because that’s what friends do… we agree and ask questions later.
  11. My resume is 5 pages long for a good reason. – Because I’m darn good at bullshittin’!
  12. Man, that sucker was 10 feet long! – Because anything less would be boring.
  13. Yeah, I was a badass on my high school football team! – Because I want to be seen by others in an even stronger light than I see myself.
  14. I’m 21, 6’5, with a muscular build. – Because you can’t see me in this online chat room… ha ha!
  15. I thought I already sent that email out.  I’m sure I did. – Because telling you that it was a low priority and I forgot would probably hurt our relationship.
nanti hidung panjang kalau bohong banyak sangat.hehe

Myvi Hitam

smalam aku otw ke Nilai, pergh jalan kat highway Seremban Rasah punye la merangkak..jem gler, dalam ati aku mesti ade eksiden ni..da agak da, mmg betul..usha2, nampak lori sampah kene tarik..pas2 jalan depan sikit nampak plak ade kete terbalik..adoi, myvi hitam..bdebar gak tgk..
fuhh, nasib baik bukan kete die..eh lupe lak, die x bawak kete arini..hehe ape la aku,,risau x tentu pasal..kalau die, mesti die bgtau aku..ye x?hehe..tp aku nak cete kan sini pasal eksiden ni, mase aku lalu tgk abg2 n brader2 tgh nak tegakkan kete yg tbalik 2..kuat weh diorang..teruk gak myvi 2..langgar lori sampah la katekan..
sorry la x cukup info pasal kemalangan ni, just nak share je ape aku nampak aritu..yg pasti, kalau ade eksiden jalan mesti jem..jem betul aku kalau jem, sume prihatin nk tgk.hehe bia la abg2 polis n bombe 2 buat keje, berat wo nak angkat kete..

2 je la yg sempat aku share kali ni, just nak ingatkan la korang sume..kalau memandu 2 hati2..ingat la orang tersayang yg menanti kite 2..jgn nak cepat, jangan nak lembab sangat plak..hehe kalau kat highway bawak lembab2 orang nyampah gak..bawak ikut praturan, insyaAllah selamat..lg 1, kalau keluar pesan n bgtau la kat sape2 yg menanti kite mase kite kluar 2, bgtau la orang tersayang kite disini atau disane n dalam keadaan sihat n selamat..jgn cakap kite kat sini, padahal kite kat sane, bukan ape..malang x berbau..kite x tau orang yg menanti kite 2 risau je kite kluar 2, mati2 die ingat kite ade kat tempat yg kite cakapkan..buatnye jadi camni, pergh ape nak cakap kan, td bgtau ade kat Melaka umah mak, tau2 plak eksiden tgh jalan kat Seremban (contoh la)..kalau xde pape Alhamdulillah, kalau x panjang umo x sempat nak mintak maaf n terangkan..orang yg kite tipu 2 sampai la bile2 xtau ape yg jadi sebenarnye..Wallahualam


Tuesday, 13 September 2011

Antare donut, tingkap dan Apai

            Kedai donut Muzammil telah di buka hanya sejam lepas pukul 9am apabila Apai berhenti dan melihat poster yang baru mengumumkan kenaikan harga donut. "Saya baru nak naikkan poster 9.15am ini," Encik Muzammil memberitahunya. Baru nak untung sikit da rugi. Macam sekarang, acik memerlukan satu tingkap baru untuk bilik belakang 2. Ade orang pecah, cuba untuk masuk ke kedai acik malam tadi. "
"Pakcik da call polis lom?" Apai bertanya.
"Xde ape yg hilang pun." Die bawak Apai ke stor belakang. "Pakcik gune bilik ni macam opis. Acik lepak sini buat poster 2 dari malam td. Siap je poster 2, pakcik tinggalkan atas meje tunggu kering, pagi ni baru acik gantung td ha. Bile acik balik malam td pukul 3am, da kunci sume da.xleh masuk pun. Lagipun, tiada apa-apa barang di sini untuk dicuri n hilang pun dalam ni, duit pun xde..pecah je orang cube masuk malam td. "
            ApabilaApai blah dari kedai donut 2, diaberjalan di kat sungai, di mana Karim dan Usin memancing."Korang tau x kedai acik Muzammil kene pecah?"
soal beliau.
"x plak," kata Usin. "Ktorang kat sini dari Subuh lg. x dengar pape plak." "ktorang da tangkap ikan besar2 n mesti banyak duit jual kang ni." Usin berdiri. "Lapar la plak, nak makan r.. Kalau Pak Muzammil ada kat kedai sekarang, aku nak g sane beli donut coklet yg baru 2."
"Baik beli kat kedai lain je, kan die da naikkan harge donut..mane cukup duit ikan x jual lg ni," Karim memberitahunya. "Duit x cukup la nak beli donut 2, jap aku balik mintak mat mak aku jap duit lebih."
            "Korangberdua tinggal di sini," kata Apai."Saya tahu yang salah seorang dari kamu memecahkan tingkap itu. Baik korang memikirkan cara untuk membayar tingkap untuk itu, kerana aku nak g repot kat Pak Muz."
“Alamak, macamne ko tau Apai?” ujar Karim dan Usin serentak sambil terketaq2..






ps: cammane Apai ni leh agak mamat 2 orang ni punye keje?

jom hidup lebih lame jom


Good morning, good evening, and good night..arini nak cakap sket pasal mmber aku pnah cete kat aku teknik2 nak memanjangkan usia..salah 1 yg aku still ingat sampai la ni ialah teknik ni..hehe, da terbukti dengan kajian2 dari scientist Eropah lg tau..haha aku ingat nak pegi gym pasni, tp nampak gayenye kene cancel sebab ade teknik lebih mudah dan berkesan..10 minit renungan same dengan 30 minit senaman..OMG! (sekadar hiburan, jangan amek series..ini bukan blog yg series) 


mari tenung2 kan 


agak2 korang la, lelaki ni bakal kene lempang x?
 


kalau da pemes 2, pandang sikit pun masuk paper.hehe 


Bend it Like Beckham 


so guys, 1 soalan aku nak tanye..research ni cakap kalau lelaki tenung 10 minit leh panjangkan usie, camne plak kalau pompuan tenung hari2 die punye..haha mai aiih, panjang betul nyawe..hehe

Monday, 12 September 2011

tiga, dua, satu, mulaaa

the 1st of many, kut la aku rajin nak buat ni ari2 la kan..haha so ni mule2 aku nak dok tanye camne nak bg blog ni nampak cool sket.. mcm x brape nak cool je, xpe2 beginners..sok luse aku g google banyak camne nak buat  blog nih..okeh, lom ade idea nak bubuh ape ni, tp ade da plan sikit2 nak isik ape blog ni, tajuk pun da ade gaye orang pemalas buat blog..hehe. akhir kate, Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera bg anda semua dan selamat menyambut Hari Malaysia Jumaat ni, 16 September 2011..